Kursplan

Introduksjon til ISO 22000

  • Oversikt over styringssystemer for mattrygghet
  • Formål og fordeler med ISO 22000-sertifisering
  • Sammenligning med andre mattrygghetsstandarder (HACCP, FSSC 22000, etc.)

Forstå ISO 22000-rammeverket

  • Nøkkelkomponenter i ISO 22000:2018
  • High-Level Structure (HLS) og dens betydning
  • Integrasjon med andre styringssystemer (ISO 9001, ISO 14001)

Forutsetningsprogrammer (PRP) og operasjonelle PRPer

  • Forstå forutsetningsprogrammer
  • Fastsettelse av operasjonelle PRPer
  • Sikre hygiene og sanitærtiltak

Fareanalyse og kritiske kontrollpunkter (HACCP)

  • Prinsipper for HACCP i ISO 22000
  • Gjennomføre en fareanalyse
  • Etablere kritiske kontrollpunkter (CCP)

Utvikle og implementere et FSMS

  • Nøkkeldokumentasjon og registreringer kreves
  • Sette opp mål for mattrygghet
  • Roller og ansvar i matsikkerhetsledelse

ISO 22000 Internrevisjon

  • Forstå krav til internrevisjon
  • Gjennomføre intern revisjon av mattrygghet
  • Rapportering og korrigerende tiltak

Forbereder for ISO 22000-sertifisering

  • Trinn i ISO 22000-sertifiseringsprosessen
  • Vanlige utfordringer og hvordan man kan overvinne dem
  • Arbeide med sertifiseringsorganer

Samsvar og kontinuerlig forbedring

  • Opprettholde ISO 22000-sertifisering
  • Implementere kontinuerlige forbedringsstrategier
  • Overholdelse av lover og forskrifter innen mattrygghet

Kasusstudier og praktiske anvendelser

  • Eksempler fra virkelige verden på implementering av ISO 22000
  • Lærdom fra vellykkede mattrygghetsprogrammer
  • Interaktiv workshop om FSMS-planlegging

Sammendrag og neste trinn

  • Viktige takeaways fra kurset
  • Ressurser for videre læring
  • Spørsmål og svar og diskusjon

Krav

  • Grunnleggende forståelse av mattrygghetsprinsipper
  • Kjennskap til HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
  • Erfaring innen matproduksjon, kvalitetssikring eller overholdelse er en fordel

Publikum

  • Matsikkerhetsledere
  • Kvalitetssikring fagfolk
  • Overholdelsesansvarlige i næringsmiddelindustrien
  • Veiledere for matproduksjon
  • Business ledere i matforsyningskjeden
 14 timer

Antall deltakere


Price per participant

Upcoming Courses

Related Categories