Thank you for sending your enquiry! One of our team members will contact you shortly.
Thank you for sending your booking! One of our team members will contact you shortly.
Kursplan
Introduksjon til ISO 22000
- Oversikt over styringssystemer for mattrygghet
- Formål og fordeler med ISO 22000-sertifisering
- Sammenligning med andre mattrygghetsstandarder (HACCP, FSSC 22000, etc.)
Forstå ISO 22000-rammeverket
- Nøkkelkomponenter i ISO 22000:2018
- High-Level Structure (HLS) og dens betydning
- Integrasjon med andre styringssystemer (ISO 9001, ISO 14001)
Forutsetningsprogrammer (PRP) og operasjonelle PRPer
- Forstå forutsetningsprogrammer
- Fastsettelse av operasjonelle PRPer
- Sikre hygiene og sanitærtiltak
Fareanalyse og kritiske kontrollpunkter (HACCP)
- Prinsipper for HACCP i ISO 22000
- Gjennomføre en fareanalyse
- Etablere kritiske kontrollpunkter (CCP)
Utvikle og implementere et FSMS
- Nøkkeldokumentasjon og registreringer kreves
- Sette opp mål for mattrygghet
- Roller og ansvar i matsikkerhetsledelse
ISO 22000 Internrevisjon
- Forstå krav til internrevisjon
- Gjennomføre intern revisjon av mattrygghet
- Rapportering og korrigerende tiltak
Forbereder for ISO 22000-sertifisering
- Trinn i ISO 22000-sertifiseringsprosessen
- Vanlige utfordringer og hvordan man kan overvinne dem
- Arbeide med sertifiseringsorganer
Samsvar og kontinuerlig forbedring
- Opprettholde ISO 22000-sertifisering
- Implementere kontinuerlige forbedringsstrategier
- Overholdelse av lover og forskrifter innen mattrygghet
Kasusstudier og praktiske anvendelser
- Eksempler fra virkelige verden på implementering av ISO 22000
- Lærdom fra vellykkede mattrygghetsprogrammer
- Interaktiv workshop om FSMS-planlegging
Sammendrag og neste trinn
- Viktige takeaways fra kurset
- Ressurser for videre læring
- Spørsmål og svar og diskusjon
Krav
- Grunnleggende forståelse av mattrygghetsprinsipper
- Kjennskap til HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
- Erfaring innen matproduksjon, kvalitetssikring eller overholdelse er en fordel
Publikum
- Matsikkerhetsledere
- Kvalitetssikring fagfolk
- Overholdelsesansvarlige i næringsmiddelindustrien
- Veiledere for matproduksjon
- Business ledere i matforsyningskjeden
14 timer